2014.06.07 - Hírlevél - 2014/1

AD Solution proaktív értékesítés tréningek

2010.10.31 - Hírlevél - 2010. IV. negyedév

AD Solution Terepjárós Kalandtúrák 2010-2011.

Valamennyi hírünket elolvashatja a Hírek menüpontban.

DDI fejlesztő tréningek

Vezetői készségfejlesztő tréningek

AD SOLUTION VEZETŐI FEJLESZTÉSI PROGRAMOK 2010

TRÉNINGEK / FEJLESZTÉSEK
FEJLESZTENDŐ KOMPETENCIÁK ALAP VEZETŐI FEJLESZTÉSI PROGRAM NAPOK SZÁMA VEZETŐI KÉSZSÉGEK FEJLESZTÉSI PROGRAM NAPOK SZÁMA VEZETŐI PROGRAM SZUPERVÍZIÓVAL NAPOK SZÁMA
Önismeret - - DISC – Személyes hatékonyság 2 nap DISC – Személyes- és vezetői hatékonyság 2 nap
Tolerancia
Interperszonális kommunikáció
Vezetői szerep Vezetői kommunikáció 2 nap Vezetői kommunikáció 2 nap Vezetői kommunikáció + szupervízió 2+0,5 nap
Kommunikáció
Önérvényesítés
Vezetői stílusválasztás Ösztönző vezetés 3 nap Fejlesztő vezető 3 nap Fejlesztő vezető + szupervízió 3+0,5 nap
Delegálás és irányítás
Fejlesztés
Visszajelzés
Támogatás Motiváló vezető 2 nap Motiváló vezető + szupervízió 2+0,5 nap
Motiválás
Teljesítménymotiváció fejlesztése - -
Teljesítményértékelés Teljesítményközpontú vezetés 2 nap Teljesítményközpontú vezető 2 nap Teljesítményközpontú vezető + szupervízió 2+0,5 nap
Célközpontos vezetés (MBO)
Aktív csapatépítés - - Hatékony csapatvezető 2 nap Hatékony csapatvezető + szupervízió 2+0,5 nap
Csoportkezelés
Konfliktusok kezelése
Összesen 7 nap 13 nap 15,5 nap
(18 nap*)

* A szupervíziók fél csoportokkal mennek, így a program összesen 18 napnyi.

A táblázat letölthető PDF formátumban is: ad-solution-vezetoi-fejlesztesi-programok-2010.pdf

Értékesítési tréningek

Egyéni hatékonyságfejlesztő tréningek

Érdekérvényesítést fejlesztő tréningek

Hogyan ismerhetem meg a magam és mások igényét? Mikor és hogyan kell képviselnem a saját igényeimet, érdekeimet, mikor másokét? Mi a különbség a kompromisszum és az alávetés között? Mi a különbség a kompromisszum és a konszenzus között? Mennyire vállalok felelősséget a tetteimért?

Látható, hogy az asszertivitás nem csupán néhány egyszerű kommunikációs gyakorlat függvénye. Az asszertivitás jelentésében egy olyan viselkedést jelöl, amely konstruktivitásra törekszik, harmonikusan ötvözi az önérvényesítést és a mások érdekeinek figyelembe vételét. Egy határozott, magabiztos, egyenrangú viselkedést értünk alatta. Azt jelenti, hogy szorongás nélkül kiállunk saját érzéseinkért, gondolatainkért, jogainkért és érdekeinkért úgy, hogy eközben figyelembe vesszük mások érzéseit, gondolatait, érdekeit és jogait. Viselkedésünk mások felé megnyilvánuló tartománya a személyes kommunikációs stílusunk, eredményességünk vagy személyes hatékonyságunk nagymértékben kommunikációnk sikerességén is mérhető.

Természetesen, az asszertív viselkedés is kommunikációs technikákban „érhető tetten”, amelyek a hosszú távú együttműködés elérésében segíthetnek, alkalmazásukkal pedig nehezen kezelhető, konfliktusos helyzeteket oldhatunk meg mindegyik fél számára elfogadható (nyertes-nyertes) végeredménnyel. Ezek a technikák – például: a célok szem előtt tartása, az őszinteség, az ismétléses technika, a kompetencia tartás vagy a konfrontáció és az empátia helyes aránya – szerencsére tanulhatóak, alkalmazásukkal saját egyéni hatékonyságunkat fejleszthetjük.

Az érdekérvényesítést fejlesztő tréningen lehetősége nyílik a résztvevőknek megismerkedni magával a fogalommal és technikáival, valamint tudatosan megfigyelni, hogy társas szituációkban melyek azok a helyzetek, amelyekben sikerül megőrizni higgadtságunkat, s asszertív módon viselkedünk; s melyek azok a helyzetek, amelyekben – önműködően – más viselkedési módokat választunk. A tréning keretei módot adnak arra is, hogy ezen utóbbi szituációkban más, eddig nem használt technikákat is kipróbáljanak, amelyek tudatos alkalmazásával fejleszthetik probléma-megoldási, konfliktuskezelési, illetve stressz-kezelési hatékonyságukat, s nem utolsó sorban önbizalmukat és magabiztosságukat is.

Csapatépítő tréningek

A csapatépítő tréningek feladatainak fontos jellemzője, hogy azok legtöbbször csak együtt, csapatban oldhatók meg. A sikeres feladatmegoldás a munkamegosztás és a kooperáció helyes arányának megtalálásával egyenértékű. A csapat a közös cél, a közös célelérés és a sikeres egyéni előrehaladás együttesére épül – az outdoor csapatépítés feladatai a reális kockázatvállalás okozta felelősségi védőernyő alá kerülő egyének problémáit és a csapat lehetséges reakcióit is feltárják, akárcsak egyes csoportvezetői módszerek eredményességét vagy a vezetés átadás-átvételének minőségét is.

A jó csapat persze a rutinhelyzeteken túl, a krízishelyzetekben is biztos támaszt biztosíthat, ami a team minden tagjának a szakmai problémamegoldáson túl stabil érzelmi (közösséghez való tartozás) és motivációs (érdekérvényesíthetőség) hátteret is nyújt. Egy jól megszerkesztett és összehangolt outdoor tréning egyszerre hozhat egyéni felismeréseket és lehet az élménydús szervezeti tanulás terepe: mindezt távol a megszokott munkahelyi környezettől, a szabad levegőn nyújtva.

Outdoor programok

Ma már az outdoor programok is elismertek a készségfejlesztések terén. A professzionálisan felépített, kerettörténetbe ágyazott és logikusan egymásba fűzött feladatok során a résztvevők a mindennapi megszokott (komfortos) környezettől elszakadva alkalmazzák, próbálják ki készségeiket. A feladatok lehetnek egyszerűek, logikai alapúak, több-kevesebb testmozgást, fizikai aktivitást igénylők, de akár komplex stratégiai-alkotómunkával járók is.

Kattintson a jobb oldali képre, és töltse le outdoor porogramajánlónkat! (PDF, 1.38 MB)